Amasra'da yapılan sondaj çalışmalarında M.S. 2. yüzyıla ait 'Su Perisi' bulundu!

Amasra ilçesinin, tarihi Bedesten bölgesinde yapılan sondaj çalışmalarında, milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli bulundu. 1,53 cm yüksekliğindeki heykele yerin 3 metre altında rastlandı.

Amasra'da yapılan sondaj çalışmalarında M.S. 2. yüzyıla ait 'Su Perisi' bulundu!

Amasra Müze Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen, tarihi yapıları ortaya çıkartma ve alanın tespiti için  yapılan temizlik ve sondaj çalışmaları devam ediyor.

Halk arasında Bedesten olaran bilinen bölgede sürdürülen sondaj çalışmasında ekipler, yerin 3 metre altında bir Nymphe'e (Su Perisi) rastladı. Milattan önce 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen heykel, Müze Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Amasra'da yapılan sondaj çalışmalarında M.S. 2. yüzyıla ait 'Su Perisi' bulundu! - Resim : 1

AMASRA KALESİNDE DE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Müze Müdürü Zübeyde Kuru yaptığı açıklamada, bölgenin turizme kazandırılması için yürütülen temizlik çalışmalarında güzel bulgulara rastlandığını ve bu çalışmaların Amasra Kalesi'nde de yapılacağını belirterek, "Kalede bulunan bitkiler taşların aralanın açılmasına sebep olmakta. Ayrıca görseli bozmakta. Bununla ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün yetkili kıldığı bir firma vasıtasıyla bu hafta önce mekanik temizlik, daha sonrasında da ilaçlı temizlik çalışmalarına başlanacaktır." dedi. Kuru, çalışmaların 3 etapta tamamlanacağını söyledi.

Amasra'da yapılan sondaj çalışmalarında M.S. 2. yüzyıla ait 'Su Perisi' bulundu! - Resim : 2

Su Perisi'ni, Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı da sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2. yüzyıla ait ve Nymphe olduğu değerlendirilen, 1,53 cm yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı." açıklamasında bulundu.

Amasra'da yapılan sondaj çalışmalarında M.S. 2. yüzyıla ait 'Su Perisi' bulundu! - Resim : 3