Amasya'da araca giren eşek arısı kazaya neden oldu

Amasya'da huzurevi ziyaretinden dönen 3 kişi yolda geçirdikleri kaza sebebiyle ölümden döndüler. Otomobilin içine giren eşek arısı yüzünden panik olan ve aracın içinde panikle eşek arısından kaçmaya çalışan vatandaş şapkası ile arıya vurmaya çalıştı. O sırada direksiyon başında olan kardeşini panikleten vatandaş kazaya neden oldu.

Amasya'da araca giren eşek arısı kazaya neden oldu

Amasya'da otomobilin için giren eşek arızı neredeyse 3 cana sebep olacaktı. Aracın içine giren eşek arısı yolcu koltuğunda seyehat eden vatandaşı korkutmayı başardı. Korku ile arıya vurmaya çalışan vatandaş direksiyon koltuğunda oturan kardeşini korkutarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesine neden oldu.   Kontrolden çıkan araç, 25 metreden gölete uçtu. Şans eseri kıyıda duran otomobilde yaralanan aynı aileden 3 kişi ölümden döndü. Yaralılar başlarına gelen talihsiz kazayı anlattı.

HUZUREVİ ZİYARETİNDEN DÖNÜYORLARDI

Suluova’da huzurevinde kalan bir kişiye yardım için ziyarette bulunup dönerken Değirmendere Göleti civarında otomobilin içine giren arıyı zarar vermemesi için şapkasıyla kovalayan Hüseyin Ladikli (78), o sırada direksiyonda olan kardeşi Mustafa Ladikli’nin (74) dikkatinin dağılmasına neden oldu. Sürücünün eşi Hamide Ladikli’nin de içinde bulunduğu otomobil kontrolden çıkarak 25 metreden gölete uçtu. Suyun kıyısında duran otomobildeki 3 kişi yaralandı. Sürücü ve eşi kendi imkanlarıyla, taktığı emniyet kemerini çıkartamayan Hüseyin Ladikli ise çevreden yetişenlerin yardımıyla kurtarıldı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve acil yardım ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Amasya'da araca giren eşek arısı kazaya neden oldu - Resim : 1

''EŞEK ARISINA BİRKAÇ DEFA ŞAPKAMI VURDUM''

Başından yaralanan Hüseyin Ladikli, “Eşek arısına birkaç defa şapkamı vurdum. O sırada da arabayı süren kardeşim bana bakınca araç takla attı. Ama arıya ne oldu bilmiyorum” dedi.
Kardeşi Mustafa Ladikli ise “Sarı renkli eşek arısıydı. Ağabeyim vurup kurtulalım derken sonra olan oldu” şeklinde konuştu.
Araçları kullanılmaz hale gelen aile, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

Amasya'da araca giren eşek arısı kazaya neden oldu - Resim : 2