37 milyar dolarlık servetin sahibi olmuştu! Bakın o parayı ne yaptı?

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zenginleri arasında gösterilen Jeff Bezos'tan boşanarak 37 milyar dolarlık servetin sahibi olan eski eşi MacKenzie Scott, yaptığı bağışla takdir topladı.

37 milyar dolarlık servetin sahibi olmuştu! Bakın o parayı ne yaptı?

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, aşevlerine ve acil yardım fonlarına 4 ay içerisinde yaptığı bağışla gündeme geldi.

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengini kabul edilen 56 yaşındaki Jeff Bezos'tan boşanan MacKenzie Scott, yaklaşık 37 milyar dolarlık servetin sahibi olmuştu. 

Hissesini korumuştu

Çift boşanma anlaşmasında, MacKenzie'nin, dünyanın en değerli markası konumundaki internet perakende satış devi Amazon'da 35,6 milyar dolar değerinde hissesini koruması konusunda mutabık kalmıştı. Dünyanın en zengin kadını unvanını elinde tutan MacKenzie Scott şimdilerde yaptığı bağışla gündemde.

4 milyar dolardan fazla bağış yaptı

MacKenzie Scott, aşevlerine ve acil yardım fonlarına dört ay içerisinde 4 milyar dolardan fazla bağış gerçekleştirdi.

Önemli ölçüde arttı

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle zorluk çeken insanlara yardım etmek istediğini belirten Scott, "Ekonomik kayıplar ve sağlık sorunları; kadınlar, beyaz olmayanlar ve yoksulluk içinde yaşayan insanlar için daha kötü oldu. Ancak bu süreçte milyarderlerin serveti ise önemli ölçüde arttı."

Toplam bağış

Temmuz ayında da 116 hayır kurumuna 1,7 milyar dolar bağışta bulunan Scott’un yıl içindeki toplam bağış miktarı yaklaşık 6 milyar doları buldu.