Amélie'nin 22 yıl sonra ortaya çıkan sırrı: Sinemanın en büyük ters köşesi oldu

Sinemanın kült filmlerinden Amélie'nin yönetmeni 22 yıl sonra herkesi şaşırtan sırrı açıkladı.

Amélie'nin 22 yıl sonra ortaya çıkan sırrı: Sinemanın en büyük ters köşesi oldu

Amélie Poulain'ın Masalsı Kaderi (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain) ya da kısaca Amélie isimli filmi Türkiye de dahil tüm dünyada büyük ilgi gördü. Sinemanın kült filmeri arasında yer bulan film iyi kalpli genç bir garson olan Amélie'nin hayatına bakış sunuyordu.

Fakat, filmin yönetmeni Jean-Pierre Jeunet 22 yıl sonra Amélie'nin sanıldığı gibi 'masum bir karakter olmadığını' açığa çıkardı.

Jeunet, yayınladığı 6 dakikalık kısa filmle Amélie'nin esas hikayesini gözler önüne sererek sinemanın en büyük ters köşelerinden birine imza attı.

Amélie'nin 22 yıl sonra ortaya çıkan sırrı: Sinemanın en büyük ters köşesi oldu - Resim : 1KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BERİ AJANLIK EĞİTİMİ ALIYORDU

Euronews'te yer alan habere göre Amélie Poulain'ın Gerçek Hikayesi isimli kısa filme göre, Amélie aslında Sovyetler Birliği'nin istihbarat servisi KGB (Devlet Güvenlik Komitesi) tarafından işe alınan bir casustu. Ve aslında Amélie, küçüklüğünden bu yana ajanlık eğitimi alıyordu.

Fransız oyuncu Audrey Tautou tarafından canlandırılan Amélie'nin casusluk teknikleri ve siyanürlü krem brule hazırlamak gibi 'sinsi' planları, filmin ikonik sahnelerinin yardımıyla deşifre ediliyor.