Amerikalı yorumcu ülkesini terörist ilan etti: "Ortadoğu'yu da biz ateşe verdik"

İsrail ve Hamas arasında çatışmalar devam ederken İsrail Filistinlileri bombalamayı sürdürüyor. İsrail’e desteğini her fırsatta dile getiren Amerika Birleşik Devletleri’nde bir canlı yayında politika yorumcusu Jimy Dore dikkat çeken sözler kullandı. Dore, ülkesinin dünyanın farklı yerlerindeki gerilimleri artırdığını söyleyerek “dünyanın teröristi” ilan etti ve “Ortadoğu’yu da biz ateşe verdik.” sözlerini kullandı.

Amerikalı yorumcu ülkesini terörist ilan etti: "Ortadoğu'yu da biz ateşe verdik"

Dünyanın gözü tekrar Ortadoğu'ya ve Filistin-İsrail gerilimine çevrildi. Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu ve İsrail'in saldırıları ile yükselen tansiyon İsrail'in Gazze'yi ve Filistinlileri bombalaması ile sürüyor. Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor.

ABD DESTEK VERİYOR İSRAİL BOMBALIYOR

İsrail 9 gündür Gazze'de kadın-çocuk demeden sivillerin üzerine bomba yağdırıyor. İsrail'in insanlık suçuna en büyük destek ise ABD'den geliyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın vahşete arka çıkan tutumu kendi ülkesinde de tepkilere neden oluyor.

"ORTADOĞU'YU BİZ ATEŞE VERDİK"

Çarpıcı sözler ise bu kez bir canlı yayında söylendi. ABD'li analist Jimmy Dore katıldığı bir canlı yayın programında kendi ülkesinin terörist bir devlet olduğunu söyleyip "Son 20 yılda Orta Doğu'yu biz ateşe verdik" dedi.

"ABD DÜNYANIN TERÖRİSTİDİR"

Dore, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada "ABD dünyanın teröristidir. Ukrayna'daki savaşı nasıl kışkırttıysak bu savaşı da biz kışkırtıyoruz. Son 20 yılda Orta Doğu'yu biz ateşe verdik." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN İNSANLIK SUÇUNA ABD'DEN AÇIK DESTEK

Demir Kubbe hava savunma sistemi mühimmatları da dahil olmak üzere İsrail'e yönelik ek askeri yardım yapılacağını açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, "İsrail'in şehirlerini ve vatandaşlarını savunmak için bu kritik varlıklardan mahrum kalmamasını sağlayacağız" demişti.

ABD 2 UÇAK GEMİSİ YOLLADI

Öte yandan Biden yönetimi İsrail'e destek amacıyla bölgeye 2 adet uçak gemisi gönderme kararı da almıştı.