Aşı olmayı reddeden ünlü davulcu turneden çıkarıldı!

Amerikan rock grubu The Offspring'in davulcusu Pete Parada, aşı olmayı reddettiği için grubun ABD turnesinden çıkarıldığını söyledi.

Aşı olmayı reddeden ünlü davulcu turneden çıkarıldı!

Pete Parada yaptığı açıklamada nadir görülen otoimmün bozukluğu nedeniyle doktorunun kendisine aşı olmayı tavsiye etmediğini bu yüzden de aşı olmayı reddettiğini söyledi. 

Instagram'dan bir paylaşım yapan Pete Parada, "Bir endüstri zorunluluğu haline aşıyı olmayacağını" yazdı.

Parada, bunun stüdyoda ya turda olmayı güvensiz hale getireceği gerekçesiyle 8 Ağustos'ta başlayacak ABD turundan çıkarıldığını duyurdu.

The Offsprings grubu ise şu ana kadar ne bir yorum ne de açıklama yaptı. Parada 2007 yılında gruba katılmıştı. Parada'nın tamamen mi gruptan çıkarıldığı yoksa sadece turdan mı çıkarıldığı ise net değil. 

Pete Parada, çocukluğundan beri Guillain-Barre sendromuyla yaşıyor ve zaman ilerledikçe bu hastalığı daha da kötüye gidiyor. Bu nedenle de kovid-19 aşısı olmanın riskleri olduğu gerekçesiyle doktorundan aşı olmama tavsiyesi aldı. 

Doktoru, "zararı, faydalarından daha ağır basıyor" gerekçesiyle böyle bir tavsiyede bulundu. 

40'lı yaşlarının sonlarında olan davulcu, bir yıl önce Covid-19'a yakalanmış ve hastalığı hafif geçirmişti. 

Instagram'dan "Korona virüse yakalanırsam tekrar üstesinden geleceğimden eminim" yazan Parada, "Ama Guillain-Barre sendromunu  aşılama sonra atlatacağımdan o kadar emin değilim" dedi.

Kaynak: Snobmagazin