2005 yılında Türkiye'yi ve dünyayı kasıp kavurmuştu. Milyarlarca canlı telef edilmesine neden olan hastalık, ineklere de bulaşmıştı. Şimdi ise ilk insan vakası görüldü

2005 yılında Türkiye'yi ve dünyayı kasıp kavuran ve milyarlarca hayvanın telef edilmesine neden olan hastalık, yeniden hortladı. Aylardır dünyanın pek çok ülkesinde milyonlarca yabani kuşların ve kümes hayvanların ölümüne neden olan hastalık, en son ineklere de bulaşmıştı. Sonunda istenmeyen oldu ve ilk insan vakasının görüldüğü açıklandı.

2005 yılında Türkiye'yi ve dünyayı kasıp kavuran ve milyarlarca hayvanın telef edilmesine neden olan hastalık, yeniden hortladı. Aylardır dünyanın pek çok ülkesinde milyonlarca yabani kuşların ve kümes hayvanların ölümüne neden olan hastalık, en son ineklere de bulaşmıştı. Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada eyalette bir kişide kuş gribi tespit edildiğini duyurdu. Daha önce ineklerde tespit edilen vakalarda insanlara bulaşma riskinin az olduğuna dikkat çeken Bakanlık açıklamasında, “Bakanlık ilk insan kuş gribi vakasını bildirmektedir."