500 TL banknot gerçek mi? 500 TL banknot mu basılacak? 5 TL madeni para mı yapılacak?

500 TL banknot açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu. 500 TL banknot gerçek mi? '500 TL' başlığı Twitter'da tartışma konusu oldu. 500 TL banknot mu basılacak? Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu'nun açıklamasının doğruluğu merak edildi. 5 TL madeni para mı yapılacak?

Ekonomideki dalgalanmalar sosyal çevrenin birçok alanında kendini göstermeye devam ediyor. 500 TL banknot gerçek mi? Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya bomba gibi bir iddia düştü. 500 TL banknot mu basılacak? Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, 500 TL'lik yeni banknotlar ve 5 TL'lik madeni paralar için çalışmaların başladığını açıkladı. 5 TL madeni para mı yapılacak? Vatandaşlar iddialar üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyor. İşte, tüm detaylar haberimizde...

500 TL banknot gerçek mi?

Ziraat Bankası’nın eski müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak, paralara yenilerinin ekleneceğini iddia etti. Piyasada şu anda 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL, 100 TL ve 200 TL‘lik banknotlar bulunuyor. Madeni paraların en büyüğü ise 1 TL. Babuşcu'nun iddiaları doğru ise bu düzen tamamen değişiyor. İşte, Ziraat Bankası’nın eski müdür yardımcısı Şenol Babuşcu'nun paylaştığı tweet:

Haberin Devamı

500 TL banknot mu basılacak?

Türk Lirası dolar ve euro karşısında değer kaybetmeye devam ederken, Şenol Babuşcu'nun iddiası üzerine henüz net bir açıklama yapılmadı. 

5 TL madeni para mı yapılacak?

5 TL'lik banknotların kaldırılacağı iddia edilirken yerine 5 TL'lik madeni paraların piyasaya sürülmesi gündemde. Eğer durum böyle olursa en büyük madeni para özelliğini taşıyan 1 TL' nin yerini 5TL alacak. Bir başka iddialar arasında da, 500 TL üzerine de 5 TL'nin arkasında bulunan resimde Aydın Sayılı'nın olacağı konuşuluyor.

Sonraki Haber