ABD'nin dünyayı kurtarmak için hazırladığı rapor sızdırıldı... Çok büyük bir çılgınlık yapmaya hazırlanıyorlar. Hepimizi yok da edebilir

Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi internet sitesinde yayımlanan son rapor, iklim değişikliğine yönelik oldukça çılgın bir projenin adımlarının atılacağını duyurdu. Proje, tüm dünyayı derinden sarsan iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çok önemli ancak işe yaramazsa dünyayı yok edecek riskler de barındırıyor. Oxford Üniversitesi, bu çalışmayı, "İklim değişikliğine karşı koymak için Dünya'nın doğal sistemlerine kasıtlı büyük ölçekli müdahale" olarak tanımlıyor.

Beyaz Saray web sitesinde yayınlanan bir araştırma belgesi, Biden yönetiminin Dünya'yı iklim değişikliğinden kurtarmak için güneş ışığını nasıl engelleyebileceğini araştırmaya açık olduğunu ortaya koyuyor. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi tarafından Cuma günü yayınlanan kongre tarafından zorunlu tutulan rapor, ekibin güneş ışınlarının küresel ısınmayı hızlandırmasını önlemek için "jeomühendislik" yöntemlerini araştırdığını gösteriyor.