Akdeniz'de yüzde 90'ı öldü, son sığınağı olan Marmara Denizi'nin umudu oldu... Uzmanından açıklama geldi, denizleri kurtarırsa o kurtaracak

Denizlerdeki kirlilikle mücadelenin önemi günden güne daha da artıyor. Geçtiğimiz yıllarda özellikle Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sebebiyle zor günler yaşanmıştı. O dönemde yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nin daha yaşanabilir ve temiz olması için başlatılan 'Marmara'nın umudu Pina' projesini duyurdu. Yumuşakça türü olan pinaların, 1 saatte 6 litre suyu temizlediğini söyledi.

Marmara Denizi'nin daha temiz, daha yaşanılır bir ekosistem olması için 'Marmara'nın umudu Pina' projesi start aldı. Müsilaj dönemlerinde açıklamaları ile tanınan Prof. Dr. Mustafa Sarı, bir yumuşakça türü olan pinaların bir saatte 6 litre deniz suyunu berraklaştırdığını söylediği konuşmasında pinaların Akdeniz'de yüzde 90'nın öldüğünü şuan yaşam alanları olan İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı çevresinin önemli olduğunu söyledi.