Almanya işçi alımı başvuruları başladı mı, hangi mesleklerde alım olacak? Almanya işçi alımı şartları neler, kimler başvurabilecek?

Almanya işçi alımı son dakika gelişmeleri takibi sürüyor. Ülkede yaşanan iş gücü açığı sebebiyle pek çok meslek dalı için ülkeye istihdam sağlanacak. Bu kapsamda; başvuruda bulunacak milyonlarca kişi "Almanya işçi alımı şartları neler, kimler başvurabilecek? Almanya işçi alımı başvuruları başladı mı, hangi mesleklerde alım olacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuyla alakalı son bilgiler.

Almanya işçi alımı başvurusu ve şartlarına yönelik araştırmalar devam ediyor. Son olarak; 11 yıldır yürürlükte olan AB Mavi Kart düzenlemesinin kapsamı, 1 Kasım itibariyle genişletilmişti. Yapılan açıklamaya göre; eleman darboğazı görülen meslek ve branşlar için aranan asgari gelir şartı, yıllık sosyal güvenlik katkı payı tabanının en az yüzde 45.3 oranında olacak. Peki; Almanya işçi alımı şartları neler, kimler başvurabilecek? Almanya işçi alımı başvuruları başladı mı, hangi mesleklerde alım olacak?