Almanya'da 70 bin EURO maaşla işçi alımı başlıyor! İşte gereken şartlar

Almanya'da artan personel açığı nedeniyle işçi alımı başvuruları başlıyor. Doktordan, hasta bakıcıya; yazılım mühendisinden, tesisatçıya pek çok alanda işçi alınacak. İşte gereken şartlar...

Uzun açıklamasının devamında maaşlara değindi ve “Almanya iş piyasasında keşfedilmemiş bir potansiyel var. Buna mesleki eğitimi ve işi olmayan gençler de dahil. OECD tarafından 2022 sonbaharında yapılan bir araştırma, 18 ila 24 yaş arasındaki her 10 Alman’dan 1’inin ne çalıştığını ne de çıraklık eğitimini tamamlamadığını gösterdi. Oysa bu oranın yüzde 9,7 olması gerekiyor. Bu yaklaşık 590.000 genç insan demektir. Bu açık, eleman ihtiyacı olan ülkede maaş aralığını da arttırıyor. Örneğin bir eğitmen veya öğretmen, İngilizce veya Almanca bilirse ve okul öncesi eğitmen olarak çalışırsa yıllık 40.000€ brüt ücret ile başlar. Bir yazılımcı 70.000€, tecrübeli doktor ise 100.000€ alabilir" dedi.
Jobstas'ın Kurumsal İletişim Kurumu Uzun konu ile ilgili yaptığı açıklamada Almanya'da 1.8 milyon personel açığı olduğunu ve 2030 yılına kadar açığın 3 milyonu bulmasının beklendiğini söyledi.