Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman dikkat... Hepiniz aynı anda yüklendiniz ancak evinizin salonunda büyük tehlike var

Ülkemizde özellikle son günlerde sıcaklıkların aşırı derecede yükselmesiyle birlikte pek çok insanın salonunda bulunan klimalara ilgi arttı. Serinlemek isteyenler klimalara yüklenince uzmanlarda önemli bir uyarıda bulundu. Klima serinlemek isterken çok daha kötü sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzmanlar, klimanın bilinçsizce kullanılması sonucunda yüz felci ve daha birçok rahatsızlığa davetiye çıkardığını belirtti.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte klima ile serinlemeye olan ihtiyaç artış gösteriyor. Uzmanlar, özellikle sıcaklıkların en yüksek olduğu şehirler olan Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'da oldukça yaygın olan klima kullanımına dikkat çekti. Sıcak ortamda terleyen boyun, sırt ve bel bölgesi yapay serinlemeye ve ani soğuk havaya maruz bırakıldığında kas spazmlarına ve buna bağlı gelişen ağrılar ortaya çıkabiliyor.