Antalya, Mersin, Isparta'dan sonra bu kez Ankara'da gece sokağa indi. Hiç hayra alamet değil. Bu sefer çöpte karşısına bir rakibi çıktı

Antalya, Mersin, Isparta'dan sonra bu kez Ankara'da gece sokağa indi. Türkiye'de ve dünyada insanların karşısında çıkan boz ayı, bu defa sert kayaya çarptı. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bu sefer çöpte karşısına bir rakibi çıktı. Yaban hayvanları için bırakılan mamalar, başıboş köpeklerle ayıları karşı karşıya getirdi. Köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kameraya yansıdı.

Yaban hayatını korumak için ormanlara bırakılan mamalar başıboş köpeklerin ormanda toplanmasına neden oldu. Soğuksu Milli Parkı’nda bırakılan mamaları yemek için gelen bir ayının köpek sürüsünün saldırısına uğrayarak kovalandığı görüntüler, görenleri hayrete düşürdü. Veteriner Hekim Doğanay Vural, başıboş köpeklerin yaban hayatında oluşturabileceği tehlikeleri İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Veteriner Hekim Vural, başıboş köpeklerin yıllardır Türkiye’de bir sorun haline geldiğini söyledi. Mesleğini hayvanları çok sevdiği için tercih ettiğini ifade eden Vural, yaban hayatındaki tüm hayvanları kucakladığını söyleyerek, “Biz köpekleri seviyoruz diye onları beslersek, hele ki ormanlarda yemlerle beslersek bu sefer yaban hayvanlarıyla köpekleri bir araya getirmiş oluyoruz."