Araştırma, korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Üremek için göç eden canlılar büyük tehlike altında. Tüm ekosistem mahvolacak. Dünyada yüzde 40,7'si ölebilir

Yapılan son araştırma dünya üzerindeki kurbağalar hakkında korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Üremek için kışlık bölgelerden göç eden canlılar büyük bir tehlike altında. Dünya üzerindeki tüm kurbağaların yüzde 40,7'sinin tehdit altında olduğunu söyleyen araştırmacılar, bu durumdan tüm ekosistemin de ciddi şekilde mahvedeceğini duyurdu.

Yapılan son araştırmayla birlikte dünya üzerindeki kurbağalar hakkında korkunç gerçek ortaya çıktı. Kurbağa gibi yaygın olan türlere nispeten az ilgi gösterilirken, yaygın türlerin kaybının ekosistemin sağlığı üzerinde nispeten büyük bir etkisi olacağı konuşuluyor. Ülkemizin yanı sıra Belçika, İngiltere ve İsviçre'den de kurbağa sayılarında ciddi düşüşler olduğuna dair rahatsız edici raporlar var. Ancak sayıca az olsun ya da olmasın, amfibiler hâlâ direnemedikleri şeyi yapıyorlar: göç etmek. Ve o zaman bile gizlenen tehditler var.