Araştırmacılar 8. yüzyıldan bu yana toprağa saplı duran kafatasını çıkardı. Ağzını aralayınca korkunç bir manzara gördüler. Koşup yüzlerine su çarptılar

Araştırmacılar, toprağı kazdıklarında 8. yüzyıldan bu yana orada duran bir şeyle karşılaştı. Toprağa sağlı halde duran kafatasını çıkarıp aldılar. Ağzını aralayınca korkunç bir manzara gördüler. İskeletin dişlerinde olağandışı kalıcı vücut modifikasyonu ve deformeler vardı. Hemen incelemeye alındı.

Araştırmacılar, arkeoloji kazıları sırasında toprağı kazdıklarında 8. yüzyıldan bu yana toprağa saplı halde duran kafatasını çıkarıp aldılar. Ağzını aralayınca korkunç bir manzara gördüler. Viking Çağı sırasında, bazı durumlarda bir "erginlenme ayini" olarak uygulanmış olabilecek olağandışı kalıcı vücut modifikasyonları vardı. Bu dönemde İskandinavya'da kalıcı değişikliğin tek biçiminin dövme olduğu uzun zamandır varsayılmıştı, ancak bu uygulamanın somut arkeolojik örnekleri henüz bulunamadı. Ancak son yıllarda araştırmacılar, Viking Çağı vücut modifikasyonunun diğer iki biçimine dair kanıtları belgelediler.