Araştırmacıları heyecandan havaya uçuran haber. Doğadan yok olan canlı yeniden çoğalmaya başladı. Gidip yerinde gördüler

Vahşi doğada 300'den az kalmasıyla birlikte nesli kritik derecede tehlike altında olan bal yiyici kuşlarından iyi haber geldi. Araştırmacılar, heyecandan havaya uçtu. Esaret altında doğan bal yiyicileri, etiketlenip doğaya salınmıştı. Bu durumun ardından kuşların ürediği bilgisi geldi. Ancak Avustralya, dünyadaki en kötü memeli nesli tükenme rekoruna sahip ve federal olarak listelenen tehdit altındaki türler ve ekolojik toplulukların listesi artık 2.200'ü aştığı söyleniyor.

Vahşi doğada 300'den az bal yiyicisinin kalmasıyla, nesli kritik derecede tehlike altında olan kuşun nesli tükenme eşiğine geldi. Esaret altında doğan kuşların etiketlenip serbest bırakıldıktan sonra ürediği haberiyle birlikte araştırmacılar, heyecandan havaya uçtu. Ancak ne yazık ki bal yiyiciler için iyi haber gelse de Avustralya, dünyadaki en kötü memeli nesli tükenme rekoruna sahip ve federal olarak listelenen tehdit altındaki türler ve ekolojik toplulukların listesi artık 2.200'ü aştığı söyleniyor.