Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Bolu... Eyvah kötü bir şey olacak. Nefes alıp bakın

Dünyada ve Türkiye’de etkili olan iklim değişikliği nedeniyle ülkemizde yağışlar oldukça düzensizleşti. Uzmanlar önümüzdeki günlerde yağışsız günlere geri dönebileceğimizi ifade ederek yağışlı günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Özellikle Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Bolu’da kuraklık riskinin olabileceği vurgulandı.

Etkisini günden güne arttırarak gösteren küresel ısınma yağışları düzensizleştirerek kuraklık tehlikesinin olabileceğini de tekrar gözler önüne serdi. Son dönemlerde artan ani ve lokal yağışlar, bölgede sel, taşkın, heyelan ve kaya düşmelerine neden oluyor. Meteorolojik kuraklık haritasında, geçen dönemlerde siyah ve kahverengi ile gösterilen alanlar, son aylarda artan yağışla, yeşil ve mavi tonlara döndü.