Asgari ücretli, memur ve emekli, esnaf, çiftçi, ev hanımı ve işsiz herkesi ilgilendiriyor! Yeni hükümeti yoğun mesai bekliyor!

Gözler yeni hükümette! Kritik ekonomi gündemi tek tek ele alınacak! Memur, işçi, emekli ve esnaf için yoğun mesai başlayacak! Yeni kurulacak Meclis ve hükümetin en öncelikli gündemi ekonomi olacak. Asgari ücretliler, memur ve emekliye zam, esnafın ile çiftçinin prim yükünün düşürülmesi, ev kadınlarına emeklilik için prim desteği, 2024 bütçesi, Orta Vadeli Program en önemli konuları oluşturuyor.

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte partilerin meclisteki koltuk sayıları da belli oldu. Yeni hükümette ana gündem ekonomi olacak. Seçim programında yer alan ayrıca geçmiş dönem hükümet çalışmalarında da önceliklendirilen asgari ücretliler, memur ve emekliye zam, esnaf ile çiftçinin prim yükünün hafifletilmesi, ev kadınlarına emeklilik, 2024 bütçesi öncelikli olacak. Seçimin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından ekonomide, çalışma hayatında ve sosyal güvenlik alanında yasal düzenlemeler ve mevzuat değişiklikleri ile yaşama geçirilecek.