Avrupa büyük bir felaketle karşı karşıya... Büyük istila her an başlayabilir... Saldırdıkları yerde koca koca delik açacaklar

Avrupa büyük bir felaketle karşı karşıya kalabilir. Büyük bir istila her an başlayabilir. 2023 yılı boyunca kayıt altına alınan Asya eşek arısıyla ilgili 22 doğrulanmış gözlem açıklandı. Bu öldürücü yaratıkların yaygınlaşmasından korkan yetkililer, harekete geçmeye başladılar. Dünyayı tehdit eden bu istilacı türlerin, normal arılardan çok büyük boyutlarda olmaları sebebiyle saldırdıklarında kocaman delikler açabileceği söylendi.

Asya eşek arılarının rekor düzeyde görülmesi, Britanya'nın bal arısı popülasyonu için potansiyel bir felakete dair uyarılara yol açtı. Bu yıl şu ana kadar istilacı türlerin 22 doğrulanmış gözlemi gerçekleşti; bu sayı, son altı yılın toplamından daha fazladır. Şaşırtıcı rakam, 2022'de yalnızca iki, 2021'de iki ve 2020'de yalnızca bir Asya eşekarısı görüldüğü doğrulandı. Gözlemlerdeki artışa ilişkin haberler, bilim adamlarının istilacı türlerin insanlar yüzünden dünyayı "benzeri görülmemiş oranlarda" dolaştığı konusunda uyarmasının ardından geldi.