Avrupa ve Asya'da milyonlarcasını kırdı geçirdi derken kutuplara kadar gitti. 20 tanesi daha ölü bulundu. Çok hızlı yayılıyor, hepsini tek tek öldürecek

Avrupa ve Asya'da milyonlarcasını kırdı geçirdi derken kutuplara kadar gitti. Geçtiğimiz haftalarda kuş gribinden ölen kutup ayısının ardından kötü haber geldi. Antarktika'da ölü halde bulunan 20 fokun da kuş gribi sebebiyle öldüğü ortaya çıktı. İngiltere Hayvan ve Bitki Sağlığı Kurumu (APHA) korkunç haberi duyurdu, çok hızlı yayılıyor. Tedbir alınmazsa tek tek hepsini öldürecek. Kutuplarda tek bir canlı kalmayacak.

Avrupa ve Asya'da milyonlarcasını kırdı geçirdi derken kutuplara kadar gitti. Geçtiğimiz haftalarda kuş gribinden ölen kutup ayısının ardından kötü haber geldi. APHA, bugün yayınladığı raporda, Antarktika'nın güneyindeki Güney Georgia adasındaki kürklü ve fil cinsi foklarda Yüksek Patojeniteli Kuş gribinin (HPAI) ölümlere sebep olduğunu ifade etti. Tedbir alınmazsa tek tek hepsini öldürecek. Kutuplarda tek bir canlı kalmayacak.