Aydın'da 700 yıllık bir tarih, çok yakında yok olabilir. Acil harekete geçilmeli, yoksa her şey için çok geç olacak. Ege Denizi'ni bekleyen büyük tehlike kapıda

Aydın'da bulunan ve 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Söke ilçesindeki Sarıkemer Köprüsü, bugünlerde son günlerini yaşıyor. Bölgede meydana gelen sel felaketinin ardından taşınan atıklar, tarihi köprüye takıldı, kemerleri tıkandı, su geçişi engellendi. Uzmanlar, bir an önce harekete geçilmesi köprünün yıkılacağını, eğer köprü yıkılırsa da buradaki tüm atıkların direkt olarak Ege Denizi'ne taşınacağını söylüyor. Ege Denizi'ni resmen büyük bir tehlike bekliyor.

Aydın'da bulunan ve 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Söke ilçesindeki Sarıkemer Köprüsü, bugünlerde son günlerini yaşıyor. Bölgede meydana gelen sağanağın neden olduğu sel sularının yukarı havzalardan Büyük Menderes Nehri'ne taşıdığı hayvan ölüleri, ağaç kütükleri, çöpler ve çeşitli atıklar, Sarıkemer'deki 700 yıllık geçmişe sahip tarihi Sarıkemer Köprüsü'nde birikiyor. Asıl büyük tehlike ise Ege Denizi'ni bekliyor.