TOKİ'den engelli vatandaşlara özel uygulama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin engellilerin hayatını rahat sürdürebilmesi adına attıkları adımları anlattı ve müjdeledi; engelli bireylere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan konut projeleri hakkında bilgi veren Bakan Kurum, engelli bireylere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulduğunu duyurdu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel bir mesaj yayımlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ üzerinden engelli vatandaşlar için ucuz konut sahibi olma imkanı sunulduğunu duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında açıklama yaptı. Kurum, "Yaya köprüsü rampa ve asansörleri sayesinde engelli vatandaşlarımızın bisiklet yollarına erişimini kolaylaştırdık. Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği'ne eklediğimiz Erişilebilirlik Kontrol Formu ile yapılardaki engelli erişimi ile ilgili hususları denetliyor, şartlar yerine getirilmediğinde yapı kullanma izni vermiyor, kontrolleri gereği gibi yapmayanlar hakkında cezai işlem başlatıyoruz." dedi.

Bakan Murat Kurum, engelli vatandaşların TOKİ'den avartajlı olarak ev sahibi alabileceklerini belirterek şöyel dedi: "Kura ile satışı gerçekleştirilen, vatandaşlarımızın kira tutarındaki taksitlerle ev sahibi olabildiği sosyal konut projelerimizde en az yüzde 40 düzeyinde engelli olan vatandaşlarımız için yüzde 5'lik kontenjan ayrıldık. Engelli vatandaşlarımızı şehirlere değil, şehirleri onlara uygun hale getirme gayesi ile çalışıyor; onların gözü, kulağı, sesi, adımı olmak için, onlara umut olmak için gayret ediyoruz"

Haberin Devamı

TOKİ tarafından üretilen konut projeleri kapsamında toplam konut sayısının yüzde 5'i oranında engelli bireylerin başvurularına açık olan kontenjan ayrılıyor. Bu kontenjan için ismi çıkmayan kişiler ardından normal başvuruların arasına katılarak yeniden çekilişe dahil oluyor ve bu sayede ev sahibi olma şansları 2 katına çıkarılıyor.

Sonraki Haber