Bankalarda yarış kızıştı! Promosyon veren de var, EYT'liye özel kredi veren de...

EYT düzenlemesinin yasalaşması sonrası yaklaşık 2 milyon vatandaş emeklilik hayallerine kavuşuyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular yanı sıra SGK önlerinde de uzun süre kuyruklar oluşuyor. Bankalar da yaklaşık 2 milyon kişinin EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından promosyan yarışına girdi. EYT'lilere özel kredi imkanı da sağlayan bankalarda yarış kızıştı.

PRİM BORCUNA DESTEK
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından, bankalar EYT’lilere özel kampanyalar hazırlamaya başladı. İlk etapta 2.2 milyondan fazla vatandaşın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olması bekleniyor. EYT’den emeklilik için 8 Eylül 1999’dan önce işe giriş tarihine göre 5000-5975 prim günü, kadın ise 20 yıl, erkek ise 25 yıl sigortalılık şartı aranıyor. Primini tamamlayanlar hemen emekli olabildiği gibi primi yetmeyenler askerlik ve doğum borçlanmasıyla eksiklerini giderebiliyor. Borçlanmanın da günlük en düşük maliyeti şu anda 106.75 lira.

Örneğin; 540 gün askerlik borçlanması yapacakların cebinden 57 bin 645 lira çıkacak. Dolayısıyla elinde nakdi olmayanların imdadına bankalar yetişiyor.