Mustafa Albayrak ve Barış Yarkadaş canlı yayında birbirine girdi

"2023'e kadar Türkiye'yi Tayyip Erdoğan yönetecek. İtaat edeceksiniz, ram olacaksınız. Herkes Erdoğan'a ram olacak" diyen Albayrak'a Yarkadaş, "Kim ram olacak, siz ram olun. Biz köle miyiz? Biz Cumhuriyetin yurttaşlarıyız. Siz gidip ram olabilirsiniz. Siz boyun eğin" diye yanıt verdi.

This browser does not support the video element.

Araştırmacı Yazar Mustafa Albayrak ve Gazeteci Yazar Barış Yarkadaş canlı yayında birbirine girdi. Albayrak'ın "Erdoğan'a ram olacaksınız" sözleri üzerine tartışma başladı. Farsça bir kelime olan ram, dilimizde itaat etmek, boyun eğmek anlamında kullanılıyor.

TV100 ekranlarında canlı yayınlanan Ahu Özyurt ile 10'dan 12'ye programı, Mustafa Albayrak ve Barış Yarkadaş'ın hararetli tartışmasına sahne oldu.

Albayrak "Türkiye Cumhuriyeti'ni "saray" dediğiniz yer yönetiyor. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin meşru yöneticisidir. Askeri cuntadan bahsetmiyoruz." derken, Yarkadaş ise yasama, yürütme, yargının yani kuvetler ayrılığının demokrasinin temel ilkesi olduğunu dile getirdi.

 "Erdoğan'a ram olacaksınız"

Haberin Devamı

Programda zaman zaman sesini yükselten Albayrak "Atatürk de Cumhuriyet Halk Partisi başkanıydı. İsmet İnönü de CHP Genel Başkanıydı. Celal Bayar'da Demokrat Partisi'nin genel başkanıydı. Türkiye'deki bütün cumhurbaşkanlı partilidir ve Tayyip Erdoğan'ın da partisi vardı. Tayyip Erdoğan'a itiaat edeceksiniz. Türkiye'yi Tayyip Erdoğan yönetecek. 5 sene, 2023'e kadar. 20023 Haziran'a kadar Türkiye'yi Tayyip Erdoğan yönetecek. İtaat edeceksiniz, ram olacaksınız, onun idaresi altında yaşayacaksınız. Herkes Erdoğan'a ram olacak. Onun başkanlığını kabul edeceksiniz. "diye konuştu

"Köle miyiz biz?"

Barış Yarkadaş ise "Kim ram olacak, biz köle miyiz. Biz cumhuriyetin yurttaşıyız. Siz gidip ram olabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Başkanı aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı'dır. AK Parti Genel Başkanı önünde cübbesini ilikleyen hakim hakim olamaz. Savcı olamaz. Cübbesini ilikleyen hakim ve savcı adalet dağıtamaz" dedi.

-Hani siyasi kimliğiniz yoktu? -Erdoğancıyım ben

Haberin Devamı

"Türkiye'yi biz yönetiyoruz" diyen Mustafa Albayrak'a Barış Yarkadaş. "Hani siyasi kimliğiniz yoktu?" diye sordu."Kim dedi yok" diye yanıt veren Albayrak, " Ben AK Partiliyim, Erdoğancıyım ben" dedii. Yarkadaş ise "Siz ram olun, Türkiye vatandaşı kimseye ram olmaz. Kimseye boyun eğmez. Siz boğun eğebilirsiniz. Cumhuriyetin yurttaşları kimseye boğun eğmez" diye konuştu.