Bebek ölümünde korkunç iddia! Hastanede ihmal zinciri! Doktorun elinden düşen bebek hayatını kaybetti

Kırklareli Lüleburgaz’da T.Z., doğum sancıları başladığında gittiği Edirne’deki üniversite hastanesinde iddiaya göre ihmaller zinciri sonucu bebeğini kaybetti. Servis odasında yapılan doğum sırasında doktorun elinden düşen bebek, bir gün sonra hayatını kaybetti. Anne ve ailesi, ihmal iddiasıyla hem hastane hem de savcılığa şikayette bulundu. Olayın ardından başlatılan disiplin soruşturması devam ediyor.

Gebelik takibi Lüleburgaz'da özel bir hastanede yapılan anne adayı T. Z., 32'nci haftada yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle takibinin yapıldığı hastaneye başvurdu. Sorunun yüksek tansiyon olduğu tespit edilen anne, doğumun daha güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesi gerekçesiyle üniversite hastanesine yönlendirildi.

Burada, doğum için gün belirlemek üzere heyetin toplanacağı kendisine bildirildi. Ancak bir sonraki hafta sancısı başlayan T. Z., yeniden takibini yapan doktora başvurdu.

Tatilde olduğu ve rahatsız edilmek istemediği belirtilen doktora ulaşılamayınca T.Z., icapçı doktor tarafından sancı ve 3 cm'lik açıklığa rağmen kendi imkanlarıyla üniversite hastanesine gönderildi.