Bilim

9’ncusunun saklandığı yeri bulacaklar

Gökbilimciler, 8 yıldır onun peşinde ancak o gökyüzünde saklanmaya devam ediyor. Bilim insanları sonunda onu bulmak için yeni bir yöntem üzerinde çalışmaya başladı. Gökyüzünde devasa 'noktaları birleştirme' oyunu oynayarak 9’ncusunun saklandığı yeri bulmayı hedefliyorlar.

Onlarca insan onlar için seferber oldu

Batı Avustralya kıyılarında bilinmeyen bir nedenle kıyıya vuran 100'lerce pilot balina bölgede adeta seferberliğe neden oldu. Onlarca insanın kurtarmak için uğraştığı 250 kiloluk devasa canlılardan şanslı olanları insanlar tarafından kurtarıldı.

Bilim insanları 150 dakikada elmas üretti!

Bilim insanları, oluşması milyarlarca yıl süren doğal elması, sıvı metallerin karışımına dayanan yeni bir yöntemle, daha az basınç kullanarak sadece 150 dakikada oluşturdu.

Karanlık çökerken aniden ortaya çıktı

Karanlık çökerken kayalıkların arasından aniden ortaya çıktı. Onu gören bilim insanları önce cüce olduğunu düşündü daha sonra ise yeni bir tür olduğunu fark ettiler. Hemen inceleme altına alındı.

Büyük patlamanın ardından ortaya çıktı

Galaksiler üzerinde yaşanan ultra parlak bir patlama sonrasında aniden ortaya çıktı. Daha önce hiç kimse eşine benzerine rastlamamıştı. Milyonlarca yıl sonra yaşanan patlama sonucunda keşfedildi. Samanyolu'nun dışında keşfedilen ilk manyetik yıldızı.

30 Milyon Yıl önceki bitkileri ortaya çıkardı

Avustralya'daki fosil alanları üzerinde araştırma yapan bilim insanları bundan tam 30 milyon yıl önceki bitkileri ortaya çıkardı. Hepsi birbirinden ilginç onlarca fosil üzerinde inceleme çalışmaları başladı bile.

Eğer bu gerçekse vay bizim halimize

NASA’nın uzay aracının gidip çarptığı asteroitte korkunç bir şey oldu. Eğer bu gerçekse vay bizim halimize. Tam Dünya kurtulacak derken kimse böyle bir şey olmasını beklemiyordu. Dünya'ya doğru gelmekte olan asteroidin yolunu saptırmak i,çin başka bir kütleyi ona çarparak ve yolunu değiştirmek istendi. Astreoid çarpışma etkisiyle deforme oldu, ancak en son yapılan gözlemde kendini yeniden şekillendirmeyi ve iyileştirmeyi başarmış gibi göründü.

Değişik görünümlü bu canlı yeni bir tür

Bir restoranın duvarında sinsice süzülürken aniden fark edilen canlı türü bilim insanlarının dikkatinden kaçmadı. Değişik bir görünüme ve yumuşak bir dokuya sahip olan bu iri gözlü yaratık bilim dünyası için yeni bir tür. Hemn üzerinde detaylı araştırmalar başladı.

Onları yakalamak için yıllarca tuzaklar kuruldu

Madagaskar'da araştırma yapan bir grup bilim insanı, onları yakalamak için yıllarca aynı bölgede tuzaklar kurdu. Yıllar sonra ilk defa onlardan 3 tanesi yakalandı. Hem de 1 değil 2 değil tam 3 yeni tür. Bilim insanları hemen her birisini inceleme altına aldı.

FBI'dan dikkat çeken TikTok iddiası

FBI Direktörü Christopher Wray, Tiktok'un Çin'e milyonlarca kullanıcının verilerine kontrol etme olanağı sağladığını ifade etti.

Kayalıkların üzerinde aniden ortaya çıktı

Hindistan'ın güneyindeki dağları etkisi altına alan muson yağmurlarının dinmesi ile bir kayalığın yarığından ortaya çıkan parlak pembe yaratık çevrede araştırma yapan bilim insanlarının hemen dikkatini üzerine çekti. Bilim dünyası için yeni bir tür olan bu canlı hemen kayıt altına alındı.