Bilim insanları çareyi onun kürkünde buldu... Tembelliğiyle meşhur hayvan dünyanın ilaç sıkıntısını tek hamlede çözebilir

Bilim insanları yaptıkları son çalışmada çok ilginç bir gerçeği açıkladı. Dünyada giderek büyüyen ilaç stoku sıkıntısı ve antibiyotik kullanımına çare olacak şeyin, Kosta Rika'da yaşayan tembel hayvanların inanılmaz derecede güçlü kürkleri olabileceği düşünülüyor. Çalışmaların daha uzun bir yolu olsa da, enfeksiyondan etkilenmeyen canlıların kürkleri, bilim dünyasını oldukça heyecanlandıran gelişmelerden biri oldu.

Bilim insanları yaptıkları son açıklamada, Kosta Rika tembel hayvanlarının kürkünün, inanılmaz derecede dirençli olduğunu düşünüyor. İnsanlığın azalan ilaç cephaneliğine bir çözüm getirebileceğini umdukları antibiyotik üreten bakterileri barındırıyor gibi göründüğünü söylüyorlar. Araştırmalara göre tembel hayvan kürkü, diğer mikropların yanı sıra bazıları hastalık riski oluşturabilecek hareketli böcek, alg, mantar ve bakteri topluluklarına ev sahipliği yapıyor. Yine de uzmanlar, yavaş hareket etmeleriyle ünlü memelilerin şaşırtıcı bir şekilde enfeksiyona dayanıklı göründüğünü söylüyor.