Binance'nin hamlesi kripto para dünyasını karıştırdı! Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao'nun en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX’i satın alacağını duyurmasının ardından Bitcoin yüzde 5, Ethereum ise yüzde 6,6 değer kaybetti.

Kripto piyasası dev satın alım ile sallandı. Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, FTX’in bugün Binance’ten yardım istediğini söyledi. FTX’in likidite sorunu yaşadığına dikkat çeken Zhao, "Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık" dedi. Zhao'nun bu çıkışı kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı.

Bitcoin ve Ethereum'da sert düşüş
Gelişmelerin ardından Bitcoin uzun zamandır tutunduğu 20 bin dolarlık desteği kaybederken lider kripto para düne göre yüzde 5 değer kaybederek 19 bin 670 dolardan işlem gördü. Bitcoin’den sonra ikinci en değerli kripto varlık olan Ethereum’daki günlük değer kaybı ise yüzde 6’yı aştı. Ethereum yüzde 6,6 günlük değer kaybıyla 1474 dolardan işlem gördü.

Kripto piyasasında son durum
Ripple yüzde 7 değer kaybıyla 0,4 dolardan, Solana yüzde 10,4 değer kaybıyla 28,1, Cardano yüzde 5,6 dolarla 0,38 dolardan, Dogecoin ise yüzde 13,5 değer kaybıyla 0,1 dolardan işlem gördü. Tartışmaların odağındaki FTT ise yüzde 20’nin üzerinde değer kaybederek 17 dolardan işlem gördü.

Sonraki Haber