Bir uçta kimseye zarar vermeden yaşıyorlardı... Hepsi de çok tatlıydı... Ama korkunç bir katliam sonucu tek tek öldürüldüler

Sevimlilikleriyle ün salmış dünyanın en küçük penguenleri, korkunç katliama kurban gidiyor. Köpeklerin saldırıları sebebiyle yol kenarında cansız bedenlerine rastlanan hayvanlara yapılan otopsi sonrasında iç yaralanma sonucu öldükleri belirlendi. Bölgede koruma altında olan sevimli yaratıklar için yetkililer daha fazlasının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Tasman Bay Blue Penguin Trust'tan Linda Jenkins, üç penguenin Pazar günü rutin kontroller sırasında bulunduğunu ve birkaç gün önce ölmüş göründüklerini söyledi. Jenkins, "Gerçekten hüsrana uğradım ve çok kızdım, çünkü bu çok önlenebilir ve sonra biraz işledikten sonra inanılmaz derecede üzgün hissettim" dedi. Penguenlerden ikisi başarılı bir üreme çiftiydi ve diğeri yavrularından biri olduğu düşünülen genç bir yetişkindi. "Bu iki pengueni üç yıldır izliyoruz ve harika bir üreyen çift olduklarını biliyoruz ve yavrularını büyütmek için çok çalışıyorlar, bu yüzden bu onlar için çok verimli olan bir hayatın çok yıkıcı bir sonu." dedi.