Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin'de son durum ne?

Bitcoin, Elon Musk'ın, katıldığı konferansta Tesla, SpaceX'in Bitcoin yatırımının olduğunu, kendisinin de kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımcısı olduğunu açıklamasının ardından yeniden yukarı yönlü ivmelendi. Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin'de son durum ne? İşte güncel rakamlar...

Kripto para piyasalarının en bilinen birimlerinden olan Bitcoin, Elon Musk'ın katıldığı konferansta yaptığı flaş açıklamaların ardından önemli ölçüde değer kazandı. Bitcoin an itibarıyla 38.476,90 dolar, Ethereum 20,263.04 lira, Doge Coin ise 1,89600 liradan alıcı buluyor.

Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, aylar süren sakin seyrini kırdı ve 40 bin dolar seviyesine yaklaştı.

Kripto para birimi Bitcoin 39 gün önceki seviyesi olan 40 bin dolara kadar yükseliş gerçekleştirdi. Bitcoin üzerinde etkili açıklamaları olan Elon Musk'ın yükselişte payı olduğu belirtiliyor.

Bitcoin 64 bin 8123 doları 14 Nisan 2021 tarihinde gördükten sonra sert satış dalgasıyla karşılaşmış ve 29 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Tarihi yüksek seviyesinden yüzde 38 uzakta olan Bitcoin bugün yüzde 17'nin üzerinde primle 39 bin 738 dolar seviyesine ulaştı.

Haberin Devamı

Elon Musk ne dedi?

Milyarder iş insanı Musk, Tesla, SpaceX'in Bitcoin yatırımının olduğunu, kendisinin de kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımcısı olduğunu belirtti.

Elon Musk, kripto para madencilerinin yenilenebilir enerji kullanmayı artırması halinde Tesla'nın satışlarda Bitcoin'im kabul edeceğini de açıkladı. 

Sonraki Haber