Fiyatlar düşmesin diye hisselerini geri aldı

Borsa İstanbul'da fiyatların düşmesiyle son dönemde hisse geri alımları arttı. Enka İnşaat, Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi içinde en çok değer kazananlardan biri olmasına rağmen 392 bin adet hisseyi 6,84-6,85 TL'den geri aldığını açıkladı.

Enka İnşaat, Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi içinde en çok değer kazananlardan biri olmasına rağmen 392 bin adet hisseyi 6,84-6,85 TL'den geri aldığını açıkladı. Borsa İstanbul'da son dönemde hisse geri alımları arttı. Hisse geri alımının, ortakların şirketlerine güveninin en güçlü göstergesi olduğunu vurgulayan analistler, yatırımcıların ise zor günlerde yanında olan şirketlere karşı aidiyet duygusunun arttığını kaydetti.

Kendi hisselerini satın alan şirketler, mevcut hisse sayısını azaltarak kalan hisse senetlerinin değerini yükseltmek veya diğer hissedarların çoğunlukla kontrol ettiği hisseleri azaltmak gibi birçok nedenle hisse geri alımı yapıyor. 

İşletmelerin geri alım yapmalarındaki önemli nedenlerden biri hisselerinin değerlerinin gerçekten düşük olduğunu düşünmeleri... Düşük değer gören hisseler, genellikle yatırımcıların şirketin kısa vadeli performansını, sansasyonel haber akışlarını veya genel bir düşüş hissiyatını aşamamış olmasından kaynaklanıyor. 

Sonraki Haber