Bulaşık tabletinin hiç bilmediğiniz özellikleri! Bu alanlarda da kullanılıyor! Hemen denemelisiniz!

Bulaşık tabletinin temizlik için birçok alanda kullanıldığını biliyor muydunuz? Bulaşık tabletini sadece bulaşıklar için değil, 5 farklı alanda kullanmak mümkün. Peki bulaşık tableti hangi temizlik alanında kullanılmalı? İştePeki bulaşık tableti hangi temizlik alanında kullanılmalı? İşte detaylar...

Bulaşık tableti sadece bulaşık makinesi değil çamaşır makinesi dahil 5 farklı temizlik alanında kullanılabiliyor. İşte bulaşık tabletinin leke, pas, tıkanma gibi farklı alanlarda kullanım alanları...

BULAŞIK TABLETİNİN KULLANIM ALANLARI

Çamaşır makinesi temizliğini birçok insan yapmaz, ancak çok sayıda sorunu önlediği için aslında çok önemlidir. Uzmanlar, ayda bir kez bir veya iki bulaşık tableti ile bir yük çalıştırmayı tavsiye ediyor. En iyi sonuçlar için makineyi 90 santigrat dereceye ayarlayın. Bu, kötü kokuları önler ve makineyi durulayarak tıkanmayı önler. Bu numara özellikle 5 yaş ve üzeri makineler için kullanışlıdır çünkü makinenin ömrünü biraz uzatabilir.

Düşünebildiğimiz en can sıkıcı işlerden biri fritözümüzü temizlemektir. Fritözün içindeki fazla yağın tamamını çıkarmak çok zordur. Neyse ki, bir bulaşık makinesi tableti bu görevi çok daha kolaylaştırabilir. Boş fritözün yaklaşık dörtte üçünü ılık suyla doldurun ve bir bulaşık makinesi tableti ekleyin. Fritöz sepetini de orada bırakın. Fritözü açın, ancak 90 °C'den fazla ısınmadığından emin olun. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından, fritözü sıcak suyla durulayın. Ekstra ipucu: fritözü temizlerken tipik bir kızartma kokusu yayılır, bu nedenle bir pencere açmanızı öneririz.

Haberin Devamı

Pek çok insanın sorun yaşadığı bir şey, söz konusu yemeği pişirdikten çok sonra evlerinde kalan yemek kokusudur. Bu, özellikle biraz balık kızarttığınızda veya krep yaptığınızda olur. Evinizdeki bu kokulardan kurtulmanın kolay bir yolu bulaşık makinesi tableti kullanmaktır. Yapmanız gereken tek şey büyük bir tencereye alıp içini bol su ile doldurmak. Kısık ateşe koyun ve bulaşık makinesi tableti ekleyin. Yemek kokuları su demliği tarafından emilecek ve eviniz bir kez daha mis gibi kokacak!

Aramızdaki gerçek çay fanatikleri bu soruna aşina olacaktır: Çaydanlıklar, kupalar ve bardaklarda kalan çirkin kahverengi lekeler. Bulaşıkları yıkarken ne kadar sert fırçalarsanız fırçalayın onlardan kurtulmak pek kolay değil. Neyse ki bunun için bir çözümümüz var: bulaşık makinesi tableti (tahmin ettiniz!). Bir çaydanlığı biraz kaynar su ve bulaşık makinesi tableti ile doldurun veya bu bulaşık makinesi tablet suyunu kupaların üzerine bölün. Bunun oturmasına ve bir saat bekletin ve ardından hepsini dikkatlice durulayın. Kahverengi lekelerin kaybolduğunu fark edeceksiniz!

Sonraki Haber