Bundan sonrası dünya için yokuş aşağı... Yavaş yavaş geldiğini herkes biliyordu ama 2023 yılında her şey bir anda değişti. Bilim insanları bile hayrete düştü

Bilim insanlarını bile hayrete düşüren yüzlerce olay 2023 yılında dünyanın tek tek başına geldi. Küresel iklim değişikliğinin yavaş yavaş geldiği yıllardır gündemden düşmüyordu. Ancak 2023 yılı, olağanüstü doğa ve iklim olaylarının yılı oldu. Her şey bir anda değişti. Gerekli tedbirler bir an önce alınmazsa bundan sonrası dünya için yokuş aşağı gibi görünüyor.

2023 yılına olağanüstü sıcaklıklar, orman yangınları ve hava felaketleri damgasını vurdu. ABD'de eşi benzeri görülmemiş bir sıcak hava dalgası, Temmuz ayının tamamı boyunca Teksas ve Güneybatı'nın çoğunu 37,8 derece çok üzerine çıkardı. Nisan ayındaki tarihi yağış, Florida'nın Fort Lauderdale kentini 24 saat içinde 25 inç yağmurla sular altında bıraktı. Temmuz ayındaki şiddetli fırtına dalgası Vermont ve New York'taki şehirlere su yağdırdı. Aralık ayındaki bir başka güçlü sistem, kasırga benzeri fırtına dalgası ve şiddetli yağışlarla Atlantik kıyılarını kasıp kavurdu.