CHP Genel Başkan Yardımcısı açıkladı! Millet İttifakı büyüyebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek, siyaset gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. tv100'de yayımlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlayan Muharrem Erkek Millet İttifakı'nın büyüyebileceğini söyledi. İşte detaylar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek yüzde 7'lik seçim barajının kendileri için yeterli olmadığını söyleyerek bu sistem göz önüne alındığında barajın 0 olması gerektiğini savundu.  

CHP'li Erkek, tv100'de yayımlanan Pazar Siyaseti proramında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlarken siyaset gündemine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkek, yeni hükümet sistemine ilişkin değerlendirmesinde erken seçime de değinerek sistemin değişmesini gerektiğini söyledi.

Muharrem Erkek açıklamasında, "Millet İttifakı'nda neler oluyor?" sorusuna, "Altı parti Türkiye için, demokrasi için çalışıyoruz. Biz CHP olarak ittifakın büyümesinden büyük mutluluk duyarız. Deva Partisi olsun Gelecek Partisi olsun onların da Millet İttifakı'nın içinde yer almayacaklarına ilişkin bir açıklamaları olmadı. Yani ittifak büyüyebilir" ifadelerini kullandı.

Altı genel başkanın uygun bir zamanda bir araya gelebileceklerini kaydeden Erkek, yeni yol hartisanın birlikte belirlenebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Altı parti güçlendirilmiş parlamenter sistem ve bağımsız ve tarafsız yargıya ilişkin çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Muharrem Erkek, "Bu Türkiye'nin kutuplaşma girdabından çıkması açısından çok önemli bir çalışma oldu. Altı parti birçok alanda birlikte çalışmaya devam edecek. Öncellikler genel başkanların bir araya gelmesi gerekiyor" dedi.

HDP kapatılmalı mı?

HDP'nin Millet İttifakında yer alıp almayacağına ilişkin Erkek, "HDP Genel Başkanı bunu daha önce de açıkladı. HDP tabi ki Millet İttifakı'nın içinde yer almayacak" dedi. Erkek, HDP'nin kapatılması ile ilgili soruya da "Hiçbir siyasi parti kaptılmamalı. Partilerin içerisinde terörle iktisatlı biri varsa yargılanmalı" ifadelerini kullandı.

Erkek, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutuklulukları ile ilgili, "Görüşlerine katılmayabilirsiniz ama bu insanlar ellerine silah alıp suç işlemiş insanlar değil. Muhalefet yaptıkları ve siyaset yaptıkları için içerideler" dedi.

Sonraki Haber