Çiftçi traktörüyle tarla sürerken pulluğuna tersten takıldı. Traktör horlayınca aniden onu gördü. 5000 tanesiyle birlikte çıktı resmi yetkililer giriş yasakladı

Çiftçi traktörüyle tarla sürerken pulluğuna tersten bir şeyin takıldığını fark etti. Traktör horlama benzeri sesler çıkarınca durdurup indi ve aniden karşısında onu gördü. Hemen yetkililere haber verdi. 5000 tanesiyle birlikte topraktan çıkanları gören resmi yetkililer, bölgeye girişi yasakladı.

Çiftçi, traktörüyle tarla sürdüğü sırada pulluğuna tersten bir şeyin takıldığını ve traktörün bir anda horlama benzeri sesler çıkardığını fark etti. Traktörü durdurup indi ve aniden karşısında toprağın içinden fırlayan bazı tarihi kalıntılar olduğunu gördü. Hemen yetkililere haber verdi. 5000 tanesiyle birlikte topraktan çıkanları gören resmi yetkililer, bölgeye girişi yasakladı. Gümüş ve altınla cömertçe süslenmiş eser, 2000 yılında Hallaton köyü yakınlarında 5.000 madeni parayla birlikte ortaya çıkarıldı. Kask, MS 43'te dört Roma lejyonunun adanın tam ölçekli istilasına tanık olduğu için Britanya için çok önemli bir dönem olan MS 1. yüzyılın ortalarına tarihleniyor.