Cildinizi kışa hazırladınız mı? 6 adımda kışın cilt bakımı

Soğuk havalar kapıda, kış hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Peki cildinizi de kışa hazırlıyor musunuz? Tahriş, hassasiyet, kızarıklık ve pullanma, soğuk kış aylarında birçoğumuz için yaygın cilt sorunlarıdır. Tüm bu sorunlar neden oluşur ve bunları nasıl durdurabiliriz? Detaylar haberimizde…

Kış mevsimi yaklaştı. Soğuk havalar kapıda derken cilt sorunlarıda baş göstermeye başladı. Tahriş, hassasiyet, kızarıklık ve pullanma... Cildinizi kış ayına hazırlamak önemli. Peki yaygın cilt sorunları nelerdir? Cilt sorunlarına karşı neler yapılmadı? İşte tüm detaylar...

Cilt kuruluğu neden oluşur?

Kış mevsiminde soğuklar başladığında atmosferde daha az nem oluşur. Bu da genellikle sert rüzgarlara, yağmura ve kara sebep olur. Bütün bu hava şartları cildin yağ ve su kaybetmesine yol açar. Yağ ve su kaybı yaşayan cildin pH’ı bozulur ve ciltte kuruma başlar.

Cildin kendi savunma mekanizmaları vardır, ancak kış aylarında cildiniz ekstra bir korumaya ihityaç duyar. Birçok kişi tüm yıl boyunca aynı nemlendiriciyi kullanır ancak cilt bakım ürünlerinizi ve uygulamalarınızı mevsime göre değiştirmeniz önemlidir. Kış aylarında cilt genellikle daha zengin bir kreme ihtiyaç duyar.

Haberin Devamı

İşte cildinizi sağlıklı tutmak ve korumak için ipuçları…

Bariyer krem kullanın

Bariyer kremleri genellikle ciltteki katmanları korumak için geliştirilmişlerdir. Hava şartlarının olumsuz etkilerini engellerken cildin nemini etkili bir dengeler. Nemi geri kazandıran ve cildin savunmasını güçlendiren Hyaluronik Asit içeren kremleri tercih edin.

Her gün yüksek SPF’li koruyucunuzu sürün

Haberin Devamı

Cilde zarar veren sadece UVB ışınları (güneş ışınları) olmadığı için tüm yıl boyunca bir SPF kullanmaya devam etmek son derece önemlidir. UVA ışınları tüm yıl boyunca çevrede bulunur ve sonunda yaşlanma sürecini hızlandıran dehidrasyona neden olur.

Göz çevresi bakım kreminizi ayrı olarak kullanın

Hava soğuk olduğunda, göz çevrenizde cilt çok ince olduğu için göz çevresinde kırışıklıklar oluşabilir. Endişelenmeyin, bu kalıcı bir etki değil. Bölgeyi, özellikle gözleri iyi bir kremle nemlendirmek kırışıklık görünümlerini azaltacaktır. Fazla uygulama çok fazla şişkinliğe neden olacağından ürününüzün miktarında dikkatli davranmayı unutmayın.

Fazla sıvı tüketin

Haberin Devamı

Birçoğumuz kışın soğuk olduğu kadar çok su içmiyoruz - ancak yine de susuz kalmamak için günde yaklaşık 3 litreye ihtiyacımız var. Bitki çayları sıcak alternatiftler arasında en iyisidir ve elbette kafeinden kaçının.

Cildinizden gelen işaretleri dikkate alın

Dudaklarınız genellikle soğuk havaya tepki gösteren ilk kısmıdır. Herhangi bir kuruluk oluşur oluşmaz bölgeyi tedavi edin ve yayılmadan önce yüz korumanızı başlatmak için bunu bir uyarı olarak görün!

Sıcaklığı azalt

Çok sıcak su cildinizin nemini soyabilir. Ilık suda banyo yapmaya çalışın ve duşta geçirdiğiniz zamanı azaltın. Nemlendirici bir vücut yıkama jeli kullanmak da genellikle cilt üzerinde bir kalıp sabundan daha az zararlıdır.

Sonraki Haber