Çin'de 800 yıllık mezar bulundu... İçini açan araştırmacılar yaptıkları keşifle şaşkına döndü. Çinliler bile şaştı kaldı

Arkeologlar tarafından yapılan kazı çalışmalarında Çin'de 800 yıllık mezar bulunduğu bildirildi. Mezarın içini açan araştırmacılar yaptıkları keşifle şaşkına döndü. Çinliler bile şaştı kaldı. Yapılan incelemelere göre, üç asırlık tuğla mezarlar, yaklaşık bin yıl önce bölgeyi yöneten Çinli olmayan bir halkın kalıntılarını barındırıyor.

Kuzeydoğu Çin'de keşfedilen üç asırlık tuğla mezarlar, yaklaşık bin yıl önce bölgeyi yöneten Çinli olmayan bir halkın kalıntılarını barındırıyor olabilir. Shanxi eyaletindeki Changzhi şehrinde bulunan mezarlar, 1115 ile 1234 yılları arasında kuzey Çin'de hüküm süren Jurchen Jin - veya "Büyük Jin" - hanedanına aittir. Ancak Jurchen Jin yöneticileri etik açıdan bugün Çin'deki baskın etnik köken olan Han değildi. İrlanda'daki Cork Üniversitesi Koleji'nde Çin tarihi profesörü olan ve keşifte yer almayan Julia Schneider, bir e-postada verdiği demeçte, bunun yerine, Çin'in kuzeydoğusundaki yarı göçebe bir halk olduklarını söyledi.