Çöplere gidecek tonlarca ürünü bir kutunun içine doldurup ineklere veriyorlar... İnekler saniyeler içinde silip süpürüyor

Çiftçilerin, ineklerini beslemek çikolata ve şekerleme kullanmaya başlaması dikkat çekti. Çiftçiler, bunu yapmalarının sebebinin ineklere daha çok enerji sağlaması ve süt üretimini iyileştirmek için yaptıklarını söyledi. Atık olan çikolata ve şekerlemeleri ineklerine yediren çiftçiler, bu sayede çöplüklere gidecek atıkları azaltırken ineklerine de adeta enerji yüklemesi yapmış oluyorlar.

Güneydoğu Güney Avustralya'nın en büyük süt ürünleri üreticilerinden biri, ineklerini süt üretimini iyileştirmek için çikolata ve şekerlemelerle besliyor. Aynı zamanda bu durum çöplüklere gidecek olan atıkları da azaltıyor. James Mann, Gambier Dağı'nın güneydoğusundaki Wye'de 4 binden fazla büyükbaş hayvan işletiyor. Bazı mandıra çiftçilerinin yaptığı gibi ineklerini enerji için şekerle beslemek yerine, onları dünyaca ünlü bir markanın Melbourne'daki şekerleme fabrikalarından gelen atıklarla besliyor.