Ronaldo Müslümanların kalbini fethetti

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo Ramazan nedeniyle Filistin'e 1,5 milyon dolarlık bağış yaptı. Ronaldo daha önce de Filistin'e yardımda bulunmuştu.

Dünyanın en ünlü futbolcuları arasında yer alan Ronaldo bir kez daha Filistin halkının yanında olduğunu gösterdi. Daha önce kazandığı 'Altın Ayakkabı'yı açık artırma ile satarak Gazze'de okul yapılması için fona aktaran Ronaldo bu kez de Müslümanların iftar yemeği için bağış yaptı. Ronaldo'nun bağışladığı rakam Filistin'de yemek sıkıntısı çekenlerin iftar yapabilmesi için kullanılacak.

"Ronaldo asla sadece Ronaldo değildir"

Simon Kuper'in meşhur sözü, "Futbol asla sadece futbol değildir"den yola çıkarak şunu söylemek mümkün. En azından Müslümanlar için, "Ronaldo asla sadece Ronaldo değildir."

Bunun en büyük örneği uzun yıllardır İsrail zulmüne maruz kalan Filistin'e İsrail'e rağmen her fırsatta destek veren Cristiano Ronaldo. Ronaldo, dünyanın en fazla kazanan futbolcuları arasında yer alan bir isim. Bu sezon İtalya Serie A ekiplerinden Juventus'ta forma giyen yıldız futbolcu, Hıristiyan olmasına karşın sürekli olarak Müslüman insanlara yardım ediyor. 2014 yılında da Filistin'e yine iftar için 2 milyon bolar bağışlayan Ronaldo'nun bu tavrı tüm çevreler tarafından takdir ediliyor.

Haberin Devamı

Sadece Müslümanlar değil, Afrika'nın bir çok ülkesinde okul yapılması için de maddi destekte bulunan Ronaldo, iyiliğin kendisini iyileştirdiğini açıklamıştı.

Sonraki Haber