Cumhurbaşkanı Erdoğan 48 ilin adaylarını açıkladı! Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ aday oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti'nin 48 il belediye başkan adayını açıkladı. Ankara'da Turgut Altınok aday olurken İzmir'de AK Parti'nin adayı Hamza Dağ oldu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI 48 İLİN ADAYI

ANKARA: TURGUT ALTINOK

İZMİR: HAMZA DAĞ

Haberin Devamı

ADANA: FATİH MEHMET KOCAİSPİR

ADIYAMAN: ZİYA POLAT

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR: HÜSEYİN CEYLAN ULUÇAY

AKSARAY: EVREN DİNÇER

Haberin Devamı

AĞRI: MEHMET SALİH AYDIN

AMASYA: MEHMET UYANIK 

ANTALYA: HAKAN TÜTÜNCÜ 

ARDAHAN: YUNUS BAYDAR 

BATMAN: ADİL SEBATİ CEYLAN

BAYBURT: METE MEMİŞ

BİLECİK: MUSTAFA YAMAN

BOLU: MUHAMMED EMİN DEMİRKOL

BURDUR: MEHMET ŞİMŞEK

ÇORUM: HALİL İBRAHİM AŞGIN

DİYARBAKIR: MEHMET HALİS BİLDEN

GAZİANTEP: FATMA ŞAHİN

GÜMÜŞHANE: ERCAN ÇİMEN

HAKKARİ: İSMET ÖLMEZ

HATAY: MEHMET ÖNTÜRK

IĞDIR: ÜLKÜ ÖCAL

KAHRAMANMARAŞ: FIRAT GÖRGEL

KARABÜK: ÖZKAN ÇETİNKAYA

KARAMAN: MEVLÜT AKGÜN

KAYSERİ: MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

KIRIKKALE: MEHMET SAYGILI

KIRŞEHİR: OSMAN ARSLAN

KİLİS: REŞİT POLAT

KONYA: UĞUR İBRAHİM ALTAY

KÜTAHYA: KAMİL SARAÇOĞLU

MALATYA: SAMİ ER

MARDİN: ABDULLAH ERİN

MUŞ: FEYAT ASYA

NİĞDE: EMRAH ÖZDEMİR

SAKARYA: YUSUF ALEMDAR

NEVŞEHİR: MEHMET SAVRAN

SİİRT: EKREM OLGAÇ

SİVAS: HİLMİ BİLGİN

ŞANLIURFA: ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL

ŞIRNAK: MEHMET YARKA

TEKİRDAĞ: CÜNEYT YÜKSEL

TRABZON: AHMET METİN GENÇ

TUNCELİ: ERKAN EROĞLU

UŞAK: MEHMET ÇAKIN

VAN: ABDULAHAT ARVAS

YOZGAT: CELAL KÖSE

ZONGULDAK: ÖMER SELİM ALAN

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ilk toplantıda 26 ilin belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

Bugün Ankara'da ATO Congresium'da ikinci aday tanıtım toplantısı gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarının tanıtılacağı toplantıda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"7 Ocak'ta İstanbul'da 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızın isimlerini paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin diğer kalanlarını açıklıyoruz. Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor, kendilerine seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlerimize verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum.

Böylece, Cumhur İttifakı'ndaki MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm illerdeki belediye başkan adaylarını ilan etmiş bulunuyoruz.

İSTANBUL'DA İLÇE ADAY TANITIMLARI CUMARTESİ BAŞLIYOR

Cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın da tanıtımını yapacağız.

Biz asla şehirlere hiçbir şey vermedikleri halde çeşitli sembollerin arkasına saklanarak koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık olmayacağız. Milletimize karşı en küçük bir yanlışı olanın yeri AK Parti değildir.

TERÖRİSTAN PLANINI BOZDUK!

Gezi olayları ile sokakları karıştırarak hükümeti devirmek istediler başaramayınca ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. PKK'yı kullanarak hendeklerle etrafını kazdıkları mahalleleri işgal etmek istediler. Güvenlik güçlerimiz onları açtıkları çukurlara gömünde ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar.

Sınırlarımız boyunca teröristan kurdurmayı istediler. Sınır ötesindeki birliklerimize yapılan alçak saldırılar dahil başımıza gelen hiçbir hadise bu tablodan bağımsız değildir. Böyle yaparak bizi korkutacaklarını yıldıracaklarını emperyalist emellerine razı edeceklerini sanıyorlar. Bunlar ne Türk milletini ne de onun bir evladı olarak bizi tanıyorlar.

Bize asla geri adım attıramayacaklardır. Bizi yolumuzdan kesinlikle döndüremeyeceklerdir. Bizi ve ülkemizi hiçbir şartta teslim alamayacaklardır.

''PARTİNİN TABUTUNA SON ÇİVİYİ ÇAKTI''

Türkiye'nin artık tehditlerle, sinsi oyunlarla hizaya getirilecek bir ülke olmadığını er veya geç öğrenecekler, bunu bir asır önce olduğu gibi öğreteceğiz. Ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında, maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır.

Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi, kurultay kürsüsünden teröristlere selam gönderip, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür efendi çaktı. (CHP'ye) Kandil uzantılarına kırmızı halılar serip, Türk bayraklarını, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, işbirliklerini aleni hale getirdiler. Terör örgütlerini nasıl emperyalistler yönlendiriyorsa, CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir, DEM tarafından rehin alınmıştı.

CHP'nin, bölücü terör örgütünün güdümünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM'lilerle yaptığı işbirliği, kirli oyunun en son sahnesidir. 31 Mart'ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız aynı zamanda Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz.

Şimdi 18. kez milletimizin huzuruna çıkma hazırlığı ve heyecanı içindeyiz. Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmadan önce de gönüllerde kazanmadır. Bundan önce böyle kazandık. Sandık sadece tescili oldu. En çok biz çalıştık, emek verdik. Sahayı her zaman biz domine ettik. Vatandaşa oy yoksa hizmette yok diyen edebsizlerden asla olmadık. Bize kibir, gururlanmak yakışmaz. Biz tevazu ehliyiz. Mevlana'nın dediği gibi.. Toprak gibi olacağız.

Bu seçimlerde de yine aynı usülle çalışacağız. Önümüzdeki, 73 gün boyunca dinlenmeden çalışacak ve kimseyi dışlamayacaksınız. CHP'nin yaptığı gibi vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz. Hiç kimse, şahsımız dahil hiç kimseye, 'tıpış tıpış oy vermek' zorunda değil. Biz, ayrım yapmadan insanımızı 'velinimet görerek' kapısını çalmak zorundayız.

Sonraki Haber