"Cumhur İttifakı olarak hedef: 2023 Haziran"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktık. 2023 Haziran'ı ile birlikte ülkemiz yeni bir dönemin adımını atacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Bir kaç gün daha devam edeceği anlaşılan Meclis çalışmalarında başarılar diliyorum. Meclisimiz bugüne kadar 188 kanun teklifini kabul etmiştir. Meclis Genel Kurulumuz, Sayıştay'ın yeni başkanını da belirlemiştir. Meclisimiz 650 saat çalışmış görüşmeler 31 bin sayfayı geçen tutanakla korumaya alınmıştır.

Hayvanları koruma kanunu ve yargı paketi gibi önemli konular mecliste çalışıldı. Meclisimiz dolu dolu bir çalışma süreci yaşadı.

Geçtiğimiz normalleşme süreciyle il ziyaretlerimizi tamamladık. Birçok ilimizde heyecanlı toplantılar gerçekleştirdik. Meclisin tatile girmesiyle kendi şehirlerinizi gönülden kucaklamanızı ve her kesimden vatandaşla temasta olmanızı rica ediyoruz. 

Haberin Devamı

Bu hafta sonunda Erzurum'da olacağız. Ağustos ayı başında da kapsamlı bir Karadeniz turumuz olacak.

Hiç şüphesiz meclis çalışmalarının lokomotifliğini AK Parti ve MHP grupları üstlenmektedir. AK parti grubundaki her bir arkadaşımın komisyonlara ve genel kurula iştiraklerini gösteren yoklamaları bizzat takip ediyorum. Aynı şekilde arkadaşlarımızın komisyon ve genel kurul faaliyetlerine katkılarını da dikkatle izliyorum. TBMM'nin medeni bir çalışma ikliminde faaliyetlerini sürdürmesine önem veriyoruz. Sizlerin gösterdiği yapıcı yaklaşımı takdirle karşılıyorum.

Biz hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden olmadık. Tüm teşkilatlarımızla sahayı güçlü bir şekilde tutmak mecburiyetindeyiz.

Bizim boş bıraktığımız her alanı, her konuyu karşı tarafın yalan ve iftira dalgasıyla doldurduğunu unutmamalıyız. Bugüne kadar yaptıklarımızı, halen yapmakta olduklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ki bu yalan ve iftira dalgası daha başlamadan bitsin.

Haberin Devamı

CHP ve şürekası, kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltmek suretiyle milletimizin yüreğini daraltmaya, zihnini bulandırmaya çalışıyor. Onların gündemlerinin peşine takılmayacak, sadece hakikatleri ortaya koyarak sergilenen oyunu bozacağız.

Temel hak ve özgürlük alanlarında her kesimin sıkıntılarını ortadan kaldıran en önemli kazanımlar bu dönemde elde edilen. 19 yılın sonunda bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerle, ülkemizin geldiği siyasi ve ekonomik seviye göstermiştir ki Türkiye'nin bugünü gibi geleceğini de inşa edebilecek yegane siyasi yapı yine burasıdır. Cumhur ittifakından başka derdi millet olan bir siyasi kadro yok.

Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktık. 2023 Haziran'ı ile birlikte ülkemiz yeni bir dönemin adımını atacak.

AK Parti'yi millet kurmuştur, bu partinin tek sahibi millettir. Milletin partisi milletle beraber yürümektir. Denizlerimizi kirleten müsilajın üstesinden nasıl geliyorsak Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da etkisiz hale getireceğiz.

Haberin Devamı

Her türlü hırsızlık kötüdür. Altını çiziyorum, siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha kötüdür.

İnşallah 2023'te Cumhur İttifakı olarak halkımızın önüne bu anlayışla çıkacağız. Hep birlikte daha çok çalışarak, sıkı mücadele ederek, Türkiye'yi bölgesel ve küresel, siyasi, ekonomik, demokratik liderlik düzeyine mutlaka çıkartacağız.

"Dinimizi sömürdüler"

Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü. Meclisimiz o gece sergilediği cesur duruşla, gazilik ünvanını hak ettiğini bir kez daha göstermiştir. Devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Bir bunları içeride de dışarıda da kovalıyoruz. Yakaladıkça Türkiye'ye getiriyoruz. Orta Asya'daki para, finans işlerini yürüten ismimi vermeme gerek yok, paye olur. Yakalandı, sorgulamaları yapıldı. Hain emelleri yerine getirmek için çalışan FETÖ'cüler olduğu açıktır.

FETÖ'nün son mensubu etkisiz hale getirilene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere prim vermeyeceğiz. Bizim kutsallarımıza saldıranlara izin vermeyeceğiz. Bunlar bizim dinimizi sömürdüler. 

15 Temmuz'da kaç kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimizin tamamına Allah'tan rahmet diliyorum.

Külliye'nin karşısında müzemizi bitirdik, açılışını yapacağız. Ülkemizin güvenliği artık sınırlarda değil tehditlerin bulunduğu yerde başlıyor. Diplomatik misyonlarımızın tüm alt birimlerde güçlendirmemizin sebebi budur. 

Temmuz ayı içinde göğsümüzü kabartan başarılara imza atan sporcularımızı tebrik etmek istiyorum. İşitme engelli sporcularımız adeta destan yazdılar.

Salı günü Kurban Bayramımızla kucaklaşıyoruz. Bizler bir gün öncesinden Kuzey Kıbrıs'a gideceğiz. Geniş bir heyetle KKTC'de olalım diyoruz. KKTC'de Kurban Bayramımızı kutlamış olacağız. Hem bayramlaşacak, hem 20 Temmuz törenlerine katılacağız. Buradan vereceğimiz mesajların hem KKTC'ye moral, tüm dünyaya da kararlılık olarak dalga dalga yayılacağına inanıyorum.

Sonraki Haber