"Onların hayalleri bile ulaşamıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Büyük Selimiye Camii çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Selimiye Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı namaz sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Ermenistan'daki darba girişimine karşıyız. Darbenin her türlüsüne karşıyız. Eğer bir yönetim değişikliğine gidelecekse bunu Ermenistan halkı yapar. Paşinyan'ın akibeti belli olmuştur.

Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz özellikle mümkün değildir. Askerin devreye girmek suretiyle adeta darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değildir. Yönetim değişikliğine gidilecekse buna Ermenistan halkı karar verir.

Bilim Kurulu'ndaki çalışmalar Kabine önüne gelecek. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bize takdim edecek. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili ne gibi adımlar atabiliriz, otellerle ilgili kararları Kabine Toplantısı'nda atacağız.

Haberin Devamı

Kanal İstanbul projesi ile ilgili her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Çevre Şehircilik bakanlığı her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Bu proje ta benim Büyükşehir Belediye Başkanlığıma dayanan bir projedir. Hala ana muhalefet 'Yaptırmayız, istemeyiz...' Yahu siz neyi istiyorsunuz ki.. Sel felaketi oldu, İzmir ne hale geldi biliyorsunuz. İstanbul ne hale geldi, görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? Çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamanki gibi artmaya başladı. Sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler neden kaldırılmıyor. İnadına ifadesini ben İstanbul'a güzellik kazandıracağız, yeni değil, projemiz hazırdır, bu projeyi Karadeniz'e Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya da bu projeyi hayran hayran izleyecek. Ana muhalefetin icraatı yok. 

Sonraki Haber