'Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda gerçekleştirilen Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Şahsıma bu oturumda hitap etme fırsatı verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her birinize Türkiye'deki 83 milyon kardeşinizin TBMM'de milli iradeyi temsil eden tüm milletvekillerimizin selamlarını iletmek istiyorum.

- Pakistan'da kendimizi asla yabancı ülkede görmüyoruz şu anda biz kendi evimizdeyiz. Kendi evimizde sizlerle bir aradayız. Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağları dünyada pek az ülkeye ve millete nasip olur.

- Bugün gıpta ile bakılan Türkiye-Pakistan kardeşliği tarihi olayların pekiştirdiği hakiki bir kardeşliktir. Biz sizi sevmeyeceğiz de kimi seveceğiz?

Haberin Devamı

- Pakistan halkının Kurtuluş Savaşımız sırasında ekmeğinden artırarak gönderdiği yardımları unutmadık. İşte şimdi de bizim için Keşmir odur. Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok.

- Siyasi baskı altına alınmak istenen Pakistan'a destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Pakistan kalkınma ve refah yolunda mesafe kaydetmeye devam ediyor.

- Lafa gelince demokrasi ve insan haklarını kimseye bırakmayanlar teröristleri kurtarmak için seferber olurken Pakistan, haklı mücadelesinde dimdik Türkiye'nin yanında yer alıyor.

- Terörle mücadelesinde Pakistan'ı desteklemeyi sürdüreceğiz. İslamda kardeşlik hukuku mümin kardeşine destek olmak yanında sıkıntılarına taraf olmayı da gerektirir.

Haberin Devamı

- Hiçbir sınır, mesafe mümin gönüller arasında hudut çizemez. Müslüman kardeşimizin derdi ile dertlenmek onun yanında durmak görevimizdir. Suriye'deki çatışmalardan kaçan 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. 40 milyar doların üstünde harcama yaptık. İdlib ile ilgili attığımız adımların gayesi 4 milyon mazlumun rejimin varil bombaları altında can vermesinin önüne geçmektir. Gerek Sayın Trump ve Netanyahu arasındaki adımda barış planı diye yutturulan plan barış planı değil işgal projesidir.

Sonraki Haber