Deprem Uyarı Sistemi ile Yakınımdaki Deprem uygulaması nasıl çalışır ve indirilir? Deprem Uyarı Sistemi nasıl kullanılır?

17 Aralık Pazar gecesi Marmara Denizi’nde meydana gelen 4.1 şiddetindeki deprem başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Hal böyle olunca; Deprem Uyarı Sistemi ile Yakınımdaki Deprem uygulaması tekrar gündeme gelirken konuyla ilgili sosyal medyada da oldukça yorum yazıldı. Peki; Deprem Uyarı Sistemi nasıl kullanılır? İşte Yakınımdaki deprem uygulaması ile Deprem Uyarı Sistemi hakkında bilgiler.

Android Deprem Uyarı Sistemi, Marmara Denizi ve Gümüşhane’de yaşanan deprem sonrası tekrar gündeme geldi. Vatandaşlar “Deprem Uyarı Sistemi ile Yakınımdaki Deprem uygulaması nasıl çalışır ve indirilir? Deprem Uyarı Sistemi nasıl kullanılır?” sorularına yanıt aramayı sürdürürken bilindiği üzere; Deprem Uyarı Sistemi, ABD merkezli teknoloji devi Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda kullanılıyor ve ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. İşte konuyla ilgili detaylar.