Deprem uzmanından İstanbul için korkutucu açıklama! "Yaklaşık 100 bin bina yıkılacak, depremin eli kulağında!" "Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesi toplamalı"

Afet yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, olası İstanbul depremine ilişkin korkutucu açıklamalarda bulundu. Kadıoğlu, depremin eli kulağında olduğunu ve yaklaşık 100 bin binanın yıkılacağını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi toplamasını gerektiğini açıkladı.

Olası Marmara depreminde İstanbul’da çok kayıp verileceğini ifade eden İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’de afete dair plan ve programın olmadığını ifade etti. Prof. Dr. Kadıoğlu, “Deprem olduktan sonra bu şehri yeniden nasıl yapılandıracağız, enkazı nereye dökeceğiz, kalıcı konutları nerede yapacağız? buna yönelik plan ve program yok. Tamamen refleks üzerine hareket ediyoruz, bu bizim en büyük problemimiz.  Büyük bir seferberlik yapılırsa 3-5 senede deprem riskini azaltabiliriz. Bunu tek başına bakanlık, valilik, belediye yapamaz, bütün herkes bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan herkesi toplamalı, yurt dışından kredi alması gerekiyorsa alınmalı ve herkesi yönlendirmeli, yoksa bu işin altında kalacağız” diye konuştu.