Dikkat! Kar soğuklarına hazır olun! Tam bir kış havası yaşanacak! Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. Birçok şehirde sağanak yağış görülecek iken, mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar ise öğleden sonra resmen çakılacak. Uzmanlar kar sağuklarının yaşanacağını söylerken uyarıda da bulundu.

Kar soğuklarına hazır olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava tahmin raporuna göre; Rusya üzerinden yurda giriş yapan 'kar soğukları'nın iki gün boyunca etkili olması bekleniyor.

Yurt genelinde beklenen ılık hava ise hafta sonu geri gelecek. Rusya üzerinden yurdumuza gelecek olan soğuk hava dalgası bugün ve yarın üşüteceğinden dolayı vatandaşın dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Mdürülüğü sitesinde birçok şehirde sağanak yağış beklendiği bildirildi. O şehirler ise şöyle: Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bitlis, Muş, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Artvin