Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a net uyarı!.. 'Karşılığını alır'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Yunanistan'ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Fransa'nın (Doğu Akdeniz'de) gerginliği arttıracak adımlardan kaçınması lazım. Yunanistan'ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır.'  ifadelerini kullandı.

BAE ve İsrail anlaşmasına ilişkin ise Bakan Çavuoğlu, “Bu anlaşmayı desteklemek mümkün değildir. Anlaşmanın amacı sözde Yüzyılın Anlaşmasını desteklemek için ABD’nin öncülüğünde yapılmıştır. Anlaşma 2 devletli çözümü adeta ortadan kaldırmaya yöneliktir. BAE, tek taraflı bir şekilde Arap barış inisiyatifini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

BAE yönetimi yıllardır Filistin yönetimi zayıflatmak için her türlü oyunu çevirdi. Bazı Arap ülkelerine de Filistin konusunda baskı yapan bir ülke. Kendi çıkarları uğruna Filistin davasına ihanet ettiğini açık ve net bir şekilde söylüyoruz" dedi.

Sonraki Haber