Doğada binlerce bu türden toprak üzerinde ölü bulunuyordu... Meğerse gerçek bambaşkaymış. Kendi kendilerini öldü gösteriyorlar

Doğada binlerce kurbağanın ölü halde görüntülerinin kaydedilmesinin ardından bilim insanları olayı araştırmaya başladı. Araştırma başladıktan sonra ilginç gerçek gün yüzüne çıktı. Dişi kurbağalar, erkek kurbağaların çiftleşme dönemlerinde kendilerini korumak için ölü taklidi yapıyorlar. Erkek kurbağalar, çiftleşme dönemlerinde aşırı agresif olduklarından dişi kurbağaları öldürme eğilimi gösteriyorlar. Bu sebeple dişilerin böyle bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı.

Dişi kurbağalar, kendileriyle çiftleşmeye çalışan istenmeyen erkeklerden kaçmak için çeşitli ustaca ve sinsi taktikler geliştirdiler; bunlardan biri, ölü taklidi yapmak. Royal Society Open dergisinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, Avrupa'daki bu sıradan kurbağalar, üreme mevsimi sırasında kendileriyle çiftleşmeye çalışan erkekler tarafından sıklıkla zarar görebilir, hatta öldürülebilir; bu da onların azgın erkek sürülerinin ilerlemesine karşı savunma mekanizmaları geliştirmelerine yol açtı.