Doğada onu iki ayrı hayvan olarak biliniyoruz ama vücudu tek bir hayvanda buluştu. Tüm deniz canlılarını yiyebilir. Balıkçılara acil talimat

Doğada iki ayrı hayvan olarak bilinen canlılar, tek bir vücutta buluştu ve ortaya timsah kaplumbağası çıktı. Görünüşüyle timsahı andıran kaplumbağanın tek özelliği bu değil. Aynı zamanda denizde yaşayan bu canlı, diğer deniz kaplumbağalarını tehlikelerden korurken balıkçılara uyarı, bu canlı tüm deniz canlılarını da yiyebiliyor.

Dünyanın en ilginç hayvanlarından biri olan timsah kaplumbağası çıkıntılı kabuğu ve ağzı ile timsahı andırıyor ancak kaplumbağa ailesinin bir üyesi. Aynı zamanda denizde yaşayan bu canlı, diğer deniz kaplumbağalarını tehlikelerden korurken balıkçılara uyarı, bu canlı tüm deniz canlılarını da yiyebiliyor. Nesli tükenme tehdidi altında olan bu tür, yaşadığı bölgede kaçak avcıların kurbanı olabiliyor. Ancak yetkililer, bu durumu önlemek için kaçak avcılara kurban giden canlıların başına ödül koydu. Texas Parklar ve Yaban Hayatı Dairesi (TPWD), daha önce tehdit altındaki türlerin kaçak olarak avlandığını bildiren kişilere 1.000 dolara (28 bin 397 TL) kadar ödül veriyordu. TPWD kısa bir süre önce, ajansın Koruma Plaka Programı aracılığıyla sağlanan fonlardaki artış sayesinde "bahşişin kaplumbağa davalarında mahkumiyete yol açması" durumunda ödülü ikiye katlayarak 2.000 dolara (56 bin 794 TL) çıkaracağını duyurdu.